FOTOFORUM GFSVM 16/04/2021

Fotoforum

Conexio: https://meet.jit.si/gfotosvm  Introduir , nom i cognom.

Amb la fotografia de paisatge desitjo convulsionar el moviment i la calma. Configurar un espai d’elements contraposats, el dinamisme dels núvols en moviment, la sedosidad de l’aigua i elements minimalistes protagonistes d’un impacte visual. Desitjo mostrar elements que sedueixin i que construeixin una geometria personal. Per aquestes raons treballo els paisatges amb filtres de densitat neutra. No busco la fidelitat objectiva, prefereixo construir i transmetre la meva realitat subjectiva. Vivim en una realitat de color, transformar aquesta realitat en imatges en blanc i negre és el que més m’allunya d’aquesta objectivitat i em permet construir un discurs estètic diferent, personal i creatiu.

La fotografia de llarga exposició configura un diàleg reposat amb l’entorn, que t’abraça i et submergeix pausadament, en un univers de llums i ombres. Al capvespre, la inexorabilitat del temps va transformant l’entorn, de manera relaxada les llums llangueixen, augmenten els reflexos i els grisos es transformen de forma gairebé imperceptible en penombra. Una fotografia que es construeix més sobre el temps que sobre la llum. Un silenci que emana de les fotos, és el silenci necessari en el qual el fotògraf es posa en pau i contempla al seu voltant. Aquesta simbiosi de llums i ombres, configuren el meu repte fotogràfic personal, gairebé un procés dialèctic per trobar quan i on la màgia apareix, aquest instant on la imatge que imagino es conjuga amb la imatge de la retina. Així acaba la recerca de l’instant precís, que amb el temps he descobert que existeix i em convida a esperar i compartir.

La bellesa és una destinació de la veritat, trobar la veritat en la bellesa és construir una estètica. Els paisatges de llarga exposició són una fotografia buscada, meditada i treballada per mostrar un univers personal, una fantasia.

Jordi Egea

 

Aquesta entrada s'ha publicat enFotoforums .

Publica un comentari

El seu correu electrònic mai és publicat ni compartit. Els camps obligatoris estan marcats *

*
*